Sairaan Hyvä Filmifestivaalit V 2017

Kutsu

 

Hyvä Kainuun lääkäriyhdistyksen jäsen, meillä on ilo kutsua Sinut mukaan Sairaan Hyvä Filmifestivaalille. Festivaali järjestetään nyt viidennen kerran. Paikkana on perinteisesti elokuvateatteri BioRex Kajaanissa.

 

Perjantai 27.1.2017

 

Ohjelma klo 18.30 alkaen:

Huomionosoitukset

    Vuoden kainuulainen kollega

    Uudet kunniajäsenet

    Duodecim seuran kunniakirjalla palkittujen jäsenet

Johdanto festivaalin teemaan

    Puheenjohtaja Samuli Kemppainen

Elokuva

    noin klo 19 alkaen

Cocktail-tilaisuus

 

Perjantain tilaisuus on kutsuvierasilta kollegoille avec. Ilmoittautumiset sähköisesti 20.1.17 mennessä http://goo.gl/Fipdns  Avec maksu 20 e (Nordea FI65 1057 3000 2039 96). Viestiksi tilisiirtoon: avec + kenen avec (esim. avec Samuli Kemppainen). Maksu ilmoittautumisen yhteydessä. Pukukoodina fantasia.

Keskuskoulun 9B luokka vastaa narikasta, vapaaehtoinen narikkamaksu.

 

Lauantai 28.1.2017

Klo 12.30 Lyhytelokuva Laulumies (ohjaaja Markku Heikkinen), ”Isä oli kova laulumies, ja kun hänen sairautensa eteni, niin laulu oli viimeinen linkki, jonka kautta yhä pystyimme kommunikoimaan keskenämme”. Elokuva on lämmin ja koskettava elokuva miespolvesta, joka ei toivottavasti vaivu unholaan.

Laulumiehen jälkeen esitetään elokuva Paras ystäväni Truman (ohjaaja Cesc Gay). Espanjalainen elokuva ystävyydestä, ajan väistämättömästä kulumisesta ja luopumisesta.

Alustajana ohjaaja Markku Heikkinen, joka osallistuu myös elokuvien jälkeiseen paneelikeskusteluun. Paneelissa lisäksi lääkäri Kristiina Kananen, sairaalapastori Sanna Oikarinen ja Janne Vanninen-Vaattovaara. Yhteistyökumppani Suomen Terveystalo.

 

Klo 15.30 Sodan murtamat (ohjaaja Timo Korhonen). Dokumentti sotilaiden lasten kokemuksista, puheenvuoro niille, joiden isät olivat rintamalla. Ohjaaja (TaT) Timo Korhonen pitää alustuksen ja osallistuu paneeliin. Paneelissa mukana arkkiatri Risto Pelkonen, psykoterapeutti Anne Ritoharju, lääkäri Päivi Cheneya ja majuri Lassi Piirainen. Yhteistyökumppanina Kajaanin Veturi apteekki.

 

Klo 19 Toivon tuolla puolen (ohjaaja Aki Kaurismäki), ennakko ensi-ilta!. Elokuva kertoo syyrialaisen pakolainen ja suomalaisen kauppamatkustajan polkujen kohtaamisesta. Alustuspuheenvuoron käyttää Kainuun opiston rehtori Helena Ahonen, paneelissa terveydenhoitaja Suvi- Maria Tolonen, lääkäri Sari Kemppainen ja somalialaistaustainen nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja Qasim Said.Yhteistyökumppani Kainuun Osuuspankki.

 

Sunnuntai 29.1.2017

Klo 12 Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen (ohjaaja Saara Cantell) Kolmas Onneli ja Anneli elokuva perustuu Marjatta Kurjenniemen kirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset. Ennen elokuvaa esiintyy Kajaani Dancen lasten tanssiryhmä. Yhteistyökumppani Cityterveys.

 

Klo 14.15 A Monster Call´s (ohjaaja J.A. Bayona) Patrik Nessin romaaniin pohjautuva elokuva, jossa päähenkilö on 13-vuotias Connor. Connorin äiti sairastaa parantumatonta syöpää, isällä on uusi perhe ja koulussa kiusataan. Hirviö ilmaantuu uniin kertomaan kolme tarinaa. Elokuvan alustaa sairaanhoitaja Tomi Karhu nuorisopsykiatrian poliklinikalta. Paneelissa sairaanhoitaja Kristiina Knuutinen, opiskelija Katriina Haataja, sosiaalityöntekijä Nina Ylönen ja seurakunnan nuorisotyönohjaaja Niina Hautala.

 

Lauantain ja sunnuntain elokuviin voi osallistua 10 euron elokuvalipun hinnalla. Lippuja voi ostaa suoraan BioRexistä. Kainuun sanomien tilaajakortilla 1e alennus.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Kainuun lääkäriyhdistyksen hallitus

 

 

 

 

SHFF V 27.1.- 29.1.2017
SHFF V, elokuvaohjelmisto
Oheisohjelmaa, Kajaani Dance
Kaksi elokuvaohjaajaa Markku Heikkinen ja Miika J. Norvanto
Vuoden kainuulainen kollega 2017,työterveyslääkäri Olli Vesala